Het combineren van vloerverwarming met gietvloeren
Gietvloeren zijn in het algemeen prima te combineren met vloerverwarmingssystemen. Ook bij renovatie van bestaande ondergronden kan Gietvloer Concurrent voor u een vloer verwarmingssysteem meeleveren. Er bestaan bijverwarmingssystemen en hoofdverwarmingssystemen, beide varianten kunnen wij voor u in combinatie met een gietvloer laten aanbrengen. Met het aanleggen van een vloerverwarming in combinatie met een gietvloer haalt u een zeer duurzame en comfortabele combinatie in huis.
Infrezen van vloerverwarmingsbuizen in bestaande cementdekvloer
Als de ruimte over een voldoende dikke cementdekvloer beschikt , kunnen de leidingen worden ingefreesd. Met diamantzagen worden sleuven tot 20 cm diep ingezaagd. Het gruis wat bij het zagen ontstaat kan netjes worden opgevangen in zakken. Voordeel van dit systeem is dat de verwarmingsbuizen dicht aan het oppervlak zit waardoor de uiteindelijke gietvloer snel wordt opgewarmd. Over de leidingen komt een dunne egalisatie- en warmteverdelingslaag waarna wij beginnen met het aanbrengen van primers voor de uiteindelijke gietvloer.Gietvloer Concurrent stemt voordat met de werkzaamheden wordt begonnen het systeem af met de installateur van het verwarmingssysteem. Doorgaans worden de af- en aanvoerleidingen netjes naast elkaar aangebracht, zodat er een gelijkmatige warmteverdeling ontstaat. Frezen kan alleen bij zandcementdekvloeren, voor monoliete betonnen ondervloeren alsmede tegelvloeren is het binden van de leidingen op een staalmat de beste optie.
Traditioneel systeem vloerverwarming – buizen binden op een staalmat
Als u vloerverwarming wilt laten aanbrengen onder een betegelde vloer of het systeem met een bestaande monoliete betonnen vloer wilt combineren, dan is het binden van de leidingen op een staalmat altijd mogelijk. In de installatiebranche wordt deze optie als ’traditioneel’ aangeduid, simpelweg omdat dit vooral bij nieuwbouwprojecten vaak werd toegepast. Op de betonnen ondergrond wordt een staalmat aangebracht met daaronder een warmtereflectiefolie of een isolatielaag. Deze zorgen ervoor dat de warmte naar boven gaat en niet de betonvloer daaronder intrekt. Met een bindpistool worden de verwarmingsbuizen aan de staalmat verbonden, waarna kan worden begonnen met het afwerken van de vloer. Aan de randen van de vloer wordt isolatie meegenomen, zodat de vloer kan uitzetten en krimpen naar gelang de verwarmingstemperatuur.
De slimme oplossing – vloerverwarmingsbuizen op een noppenplaat
In plaats van een staalmat kan ook een kunststof noppenplaat gebruikt worden om de buizen te bevestigen. De uitvoeringstijd wordt zo behoorlijk ingekort. Staalnetten leggen is in vergelijking tot het leggen van noppenplaten behoorlijk arbeidsintensief, met de noppenplaat wordt snel een groot vloeroppervlak geschikt gemaakt voor de bevestiging van de buizen. Onder de noppenplaat wordt thermische isolatie aangebracht. De buizen worden op vaste afstanden tussen de noppen gelegd waarna gelijk kan worden begonnen met de afwerking en de uiteindelijke gietvloer.